preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Petar Lorini" Sali

Login
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Anketa
Crno ili bijelo?Forum
Korisni linkovi
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Upis u prvi razred za Šk. god. 2023./2024. po novom modelu (e-upisi)
Autor: Katarina Morović, 13. 2. 2023.

Poštovani roditelji budućih učenika prvih razreda, od ove godine upis u škole u Zadarskoj županiji odvijat će se po novom modelu, a po tom modelu će se iduće godine upisivati svi učenici u Republici Hrvatskoj. Radi se o e-upisu kroz sustav e-Građani.

detaljnije možete pročitati na stranici Zadarske županije

https://www.zadarska-zupanija.hr/novosti/item/3884-zadarska-%C5%BEupanija-izabrana-za-pilot-projekt-e-upisa-djece-u-prve-razrede

Novosti je da sustav sam obavlja predupis tj. raspoređuje djecu u škole kojima po prebivalištu pripadaju i roditelji umjesto dolaska u školu podatke o djetetu popunjavaju u sustavu.

"Nakon što resorni Upravni odjel rasporedi/administrira sve učenike po školama, škole će nakon dobivanja pristupa aplikaciji od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja izvršiti uvid u dostavljene podatke o djeci, pregled i korekciju, ukoliko je potrebno, te unijeti podatke o terminima psihofizičkog testiranja u školama za svako dijete pojedinačno.

Do 31. ožujka roditelji će dobiti pristup samom Modulu e-upisi u portalu e-usluga E-građani te će im svi podaci za njihovo dijete biti vidljivi, pa tako i raspored testiranja.Ukoliko roditelji budu imali primjedbi ili želja za upis u školu s drugog upisnog područja, moći će unijeti u sustav zahtjev za promjenu . Ti zahtjevi bit će vidljivi nama kao administratoru te biti uvaženi ukoliko bude moguće. Roditelji koji nemaju pristup sustavu e-građani moraju otići u školu najbližu prebivalištu i provjeriti je li njihovo dijete raspoređeno u tu školu te na istom mjestu mogu predati i zahtjev za promjenu škole ukoliko to žele. "

U prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2021./2022. na području Zadarske županije školski obveznici upisa su:

  • djeca koja do 1. travnja 2022. godine imaju navršenih šest godina života  i
  • djeca kojima je za školsku godinu 2021./2022. rješenjem Upravnog odjela odgođen upis u osnovnu školu ili su privremeno oslobođena od školovanja.

Prijevremeni upis

Za djecu koja će šest godina navršiti do kraja tekuće godine (od 1. travnja do 31. prosinca 2022. godine), a nisu školski obveznici roditelj/skrbnik može najkasnije do 31. ožujka tekuće godine podnijeti zahtjev Upravnom odjelu za povjerene poslove državne uprave Zadarske županije (Obrazac 6) za uvrštavanje djeteta u popis školskih obveznika.

Uz Obrazac 6 roditelj/skrbnik treba priložiti presliku osobne iskaznice ili potvrdu o prebivalištu i mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta. Obrazac se nalazi na web stranicama Zadarske županije, Upravni odjel za obrazovanje kulturu i šport pod Obrasci.

Zahtjevi s pripadajućom dokumentacijom mogu se dostaviti i skenirani na e-mail marjana.reljic@zadarska-zupanija.hr ili na adresu Zadarske županija, Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport, Zadar, Josipa Jurja Storssmayera 20.  

Podnošenje zahtjeva u sustavu e-Građani

  • prijave za redovan upis za djecu s teškoćama u razvoju – okvirno od 14.2.2023.
  • prijave za prijevremeni upis ili privremeno oslobađanje od upisa – okvirno  od 2.3.2023.
  • prijave za redovan upis - okvirno od 2.3.2023.

Ako niste u sustavu e-Građani dijete će te tom u slučaju prijaviti tako što će te isprintati i ispuniti obrazac u prilogu pod Opširnije, te ga donijeti fizički u školu. Mi ćemo tada dijete unijeti u sustav.

 
Priloženi dokumenti:
eOS-INICIJALNI-UPITNIK-prazni.pdf (75.62 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju